Epagneul de Saint Usuge

 

Jachthondenkennel

Út de grutte Warnser

Epagneul de Saint Usuge

Onze honden

Op dit moment zijn wij de trotse eigenaren van twee Epagneuls de Saint Usuge,

Esprit du Moulin de Clemencey, geboren op 17 oktober 2009 en Lucille du Sentier de la Capuciniére, geboren op 13 juni 2015, twee totaal verschillende prachtige Usuges.

 

Esprit is inmiddels acht jaar en gaat zeer regelmatig mee op jacht, ze is een heerlijke hond om mee te werken. Ze brengt alles binnen, zelfs voor de grootste grauwe gans draait ze haar poot niet om. Thuis is ze kalm en rustig maar ook heel waaks. Met Esprit hebben we twee keer een nestje gefokt, ze heeft 13 nakomelingen, en daar willen we het bij laten. Esprit was een ontzettende goede moeder maar we merkten wel dat het moederschap veel van haar vergde. Qua uiterlijk is Esprit een typische Usuge, alleen is ze eigenlijk te klein gebleven. Met haar 41 cm zit ze aan de onderkant van de rasstandaard.

 

Lucille is inmiddels al weer bijna 3 jaar en uitgegroeid tot een zeer lieve en ook zeer energieke hond. Met Lucille zitten we nog steeds volop in de trainingen, Pieter heeft het afgelopen jaar de jachttraining met haar gedaan en Esther traint één keer in de week bij de hondenclub gehoorzaamheid en behendigheid. Op 4 juni 2016 heeft Lucille een 1ste excellent behaald in de jeugdklasse tijdens de regionale elevage met een heel goed jurycommentaar. Lucille zit qua hoogte aan de bovenkant van de rasstandaard, 50 cm.

Op 27 Augustus 2016 hebben we met Lucille meegedaan aan de TAN te Frankrijk, hier behaalde ze de eerste prijs en mochten we de Serge Bey Bokaal mee naar huis nemen. Als alles goed verloopt willen we in de toekomst met Lucille graag een nestje fokken.

 

Lucille is bevallen van maar liefst 10 puppy's !!!!

 

 

Voor in de agenda:

Wandeling en ALV NVESU op 25 maart te Noordwijk

 

Usuge Treffen op

6 en 7 oktober 2018 te Bexbach

Meer informatie volgt.

 

Kijk naar het:

Laatste Nieuws

21 februari 2018

Op 1 Oktober 2014 is de NVESU opgericht. Kijk voor het laatste nieuws op:

www.nvesu.nl of www.facebook.com/NVESU2014