Epagneul de Saint Usuge

 

Jachthondenkennel

Út de grutte Warnser

Epagneul de Saint Usuge

Onze honden

Op dit moment zijn wij de trotse eigenaren van drie Epagneuls de Saint Usuge,

Esprit du Moulin de Clemencey, geboren op 17 oktober 2009, Lucille du Sentier de la Capuciniére, geboren op 13 juni 2015, en Ownah Út de grutte Warnser, geboren op 19 februari 2018. Alle drie zeer lieve, energieke en prachtige Usuges.

 

Esprit is inmiddels negen jaar en gaat nog steeds zeer regelmatig mee op jacht, ze is een heerlijke hond om mee te werken. Ze brengt alles binnen, zelfs voor de grootste grauwe gans draait ze haar poot niet om. Thuis is ze kalm en rustig maar ook heel waaks. Met Esprit hebben we twee keer een nestje gefokt, ze heeft 13 nakomelingen, en daar willen we het bij laten. Esprit was een ontzettende goede moeder maar we merkten wel dat het moederschap veel van haar vergde. Qua uiterlijk is Esprit een typische Usuge, alleen is ze eigenlijk te klein gebleven. Met haar 41 cm zit ze aan de onderkant van de rasstandaard.

 

Lucille is inmiddels al weer 3 jaar en uitgegroeid tot een zeer lieve en ook zeer energieke hond. Met Lucille zitten we nog steeds volop in de trainingen, Pieter heeft het afgelopen jaar de jachttraining met haar gedaan en Esther traint één keer in de week bij de hondenclub gehoorzaamheid en behendigheid. Op 4 juni 2016 heeft Lucille een 1ste excellent behaald in de jeugdklasse tijdens de regionale elevage met een heel goed jurycommentaar. Lucille zit qua hoogte aan de bovenkant van de rasstandaard, 50 cm.

Op 27 Augustus 2016 hebben we met Lucille meegedaan aan de TAN te Frankrijk, hier behaalde ze de eerste prijs en mochten we de Serge Bey Bokaal mee naar huis nemen.

Op 19 februari 2018 heeft Lucille haar eerste nestje gehad, ze kreeg maar liefst tien puppy´s. Lucille ontpopte zich als een zeer lieve en zorgzame moeder.

 

Ownah is op dit moment 8 maanden jong en is een ontzettende knuffelkont. Pieter heeft met Ownah bij Jachthondenopleiding Fryslan-Sùdwest de puppycursus gedaan en doet nu de jonge honden training. Esther traint met Ownah bij de hondenclub gehoorzaamheid met een beetje behendigheid. Op 28 en 29 september 2018 zijn we met Ownah afgereisd naar Bexbach om mee te doen aan de TAN en Regionale Elevage. Ownah is met 7 maanden met vlag en wimpel geslaagd voor de TAN en daar zijn we heel trots op. Op de keuring bleek Ownah al aan de grote kant te zijn.

 

 

 

 

 

 

kijk naar het:

Laatste Nieuws

28 oktober 2018

Op 1 Oktober 2014 is de NVESU opgericht. Kijk voor het laatste nieuws op:

www.nvesu.nl of www.facebook.com/NVESU2014