Even voorstellen

 

Jachthondenkennel

Út de grutte Warnser

Even Voorstellen

Wij zijn Pieter en Esther Stobbe en wij wonen met onze drie 

kinderen in de zuidwesthoek van Friesland, in het plaatsje

Warns. De naam " Út de grutte Warnser" slaat op de polder

die we vanuit ons huis kunnen zien en die volledig

" Groote Warnser en Zuider polder" wordt genoemd.

Pieter is een zeer actieve jager,al van jongs af aan ging hij mee op stap met zijn pake Durk, het jagen is er dan ook met de paplepel ingegoten. Zijn jachtakte haalde hij op twintigjarige leeftijd en niet kort daarna werd onze eerste jachthond aangeschaft. We zijn begonnen met twee Golden Retrievers, Dusty en Timber. Met beide honden zijn we jarenlang op jachthondencursus geweest en allebei hadden ze een KNJV diploma.

Ze zijn allebei veelvuldig mee op jacht geweest. Omdat beide Golden Retrievers al op vrij jonge leeftijd last kregen van de heupen en Pieter een staande jachthond wilde, hebben we in 2005 een prachtige Duitse Staande Langhaar teef uitgezocht, met de bedoeling om ooit eens nestje met haar te fokken. Haar naam was Silke van Mosmalen. Ook met Silke zijn we jaren in training geweest en voor dat ze anderhalf jaar was, behaalde ze al een B diploma. Silke en Pieter zijn jarenlang onafscheidelijk geweest. Helaas hebben we in 2011, op  6-jarige leeftijd, heel abrupt tijdens het uitlaten afscheid van haar moeten nemen.

Inmiddels hadden we, na het overlijden van onze "Golden" Timber in 2009, een Epagneul de Saint Úsuge uit Frankrijk gehaald, ook een teefje, genaamd Esprit du Moulin de Clemency. Esther had ooit eens in de Jagerskrant een artikel gelezen over deze kleinste staande jachthond en was meer informatie gaan zoeken over dit ras. De raseigenschappen stonden haar erg aan en dit zou een beetje haar hondje worden. Esther is met Esprit op puppycursus gegaan maar zodra Esprit een jaar later met de "grote baas" mee op jacht mocht bleek dat Pieter toch wel de "echte"baas was. Inmiddels gaat onze jongste dochter Marleine ook wekelijks met Esprit naar Agility(behendigheid), waar ze door haar snelheid en wendbaarheid ook zeer geschikt voor is.

Klik hier voor het artikel in de Jagerskrant

Na het plotselinge overlijden van onze Silke, besloten we al heel gauw dat we een nieuwe Duitse Staande Langhaar wilden. Maar dan eentje die niet op onze Silke leek en dus werd het een forelschimmel. In Mei 2011 hebben we Asta vom Haltergrund opgehaald uit Visbek,Duitsland. Ook met Asta zijn we meteen op puppycursus gegaan en nu een jaar later gaat ze af en toe al even mee op jacht en zitten we nog steeds op jachthondencursus.

De kennel Út de grutte Warnser is op 13 Juni 2012 officieel toegekend door de Raad van Beheer.

 

 

 

 

 

kijk naar het:

Laatste Nieuws

28 oktober 2018

Op 1 Oktober 2014 is de NVESU opgericht. Kijk voor het laatste nieuws op:

www.nvesu.nl of www.facebook.com/NVESU2014