Duitse Staande Langhaar

Duitse Staande Langhaar                 

Onze Asta

Asta vom Haltergrund is geboren op 6 Maart 2011 bij Kennel Vom Haltergrund te Visbek,Duitsland. Ze kwam uit een nest van 10 puppies. Op 10 Juli 2011 hebben we haar opgehaald uit Duitsland. Asta moest toen nog veel leren en we zijn met haar meteen naar puppycursus gegaan, daarna de jonge honden training en uiteindelijk de jachthondentraning. Alle trainingen hebben we gedaan bij Jachthondenopleiding Fryslansudwest.

Asta is een hele vrolijke,lieve en aanhankelijke hond, heeft veel energie en mag graag "bezig"gehouden worden. Ze speelt veel samen met Esprit in de tuin. Asta begroet iedereen even enthousiast maar is ook waaks.

Asta gaat zeer geregeld mee op jacht en apporteert al het wild feilloos. Ze heeft zich ontwikkeld tot een hele fijne en betrouwbare jachthond.

Om haar energie een beetje te beteugelen is Asta afgelopen zomerseizoen ook meegeweest naar Agillity, ook hierbij is haar enthousisme een genot om te zien.


Op 16 Maart 2012 zijn we met Asta naar Visbek(DL) afgereisd en daar heeft ze de VJP met een dikke 73 punten gehaald, een half jaar later, op 12 september 2012, zijn we terug gegaan voor de HZP en ook die heeft ze zeer succevol behaald met 183 pnt.


Op 24 Mei 2014 zijn we met Asta naar de Kampioensclubmatch van de Langhaar Vereniging geweest en in de klasse Gebruikshonden werd ze eerste met een dikke UITMUNTEND!