De Jacht DSL

;

 De Jacht

Nadat de tarwe was geoogst heb ik nog een paar keer met haar op

de stoppel op kraaien gejaagd. Ook kraaien apporteert ze zonder

problemen en dat voor een hond van anderhalf jaar oud !

Inmiddels zijn we ook weer begonnen met de schadebestrijding op de grauwe- en kolganzen, daarbij is ze heerlijk rustig op post, kijkt goed om zich heen maar blijft mooi rustig bij je.

Soms schiet ze er ineens na een schot vandoor, maar dat trainen we er nog  wel uit, misschien denkt Asta wel dat elk schot raak is maar helaas schiet ik ook wel eens mis..

Asta is lekker baas gericht en houd je altijd in de gaten, ze jaagt wel ruim als je haar de ruimte geeft en ze staat perfect voor op veerwild.

Afgelopen zomer stond ze de eerste eenden perfect voor in de dichte dekking van de smalle polderslootjes, vervolgens kon ik ze mooi aanlopen en schoot zo  een paar eenden terwijl we samen door de polder struinden, gewoon een kwestie van de goede wind en de hond rustig langs de sloot sturen.

Als Asta eens niet mee kan, omdat we natuurlijk nog een hond hebben, kan ze soms huilen als een wolf, even een kort maar duidelijk nee en ze is wel weer rustig maar ook bij Asta zit het jagen diep in de genen verankert.

Evenals onze vorige Langhaar Silke is ze zeer alert op alles wat wild is en rond vliegt of rent.

Er ontgaat haar weinig , ze markeert dan ook meestal alle geschoten wild prima ,zodat je weinig hoeft te dirigeren of aanwijzingen hoeft te geven.

Kortom, Asta is een zeer alerte, snelle en trouwe jachtkameraad die het nooit laat afweten en de dag dat ze moe is of geen zin heeft als ze denkt dat er actie is, zal wel nooit komen……….

 Pieter Stobbe

Onze Duitse Staande Langhaar Asta gaat pas echt mee op jacht sinds ze anderhalf jaar oud is. Natuurlijk is ze vorig jaar wel een paar keer mee geweest om even te kijken hoe het er op jacht aan toe gaat en tijdens die paar dagen apporteerde ze al een paar hazen, ganzen en de nodige eenden.Toen de HZP in Duitsland eraan zat te komen heb ik Asta mee op de eendenjacht genomen en apporteerde ze alle eenden alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. Zelfs twee aangeschoten eenden heeft ze uit de rietkraag gevist, het is prachtig om te zien hoe ze als een krokodil in het water heel langzaam naar het riet sluipt, wacht tot de eend wil vluchten en ze dan heel snel grijpt.

Ook is ze enkele keren mee geweest op de duivenjacht in de tarwe, hier had ze wel wat ondersteuning nodig omdat ze de laagvliegende duiven niet altijd kon markeren.

Maar dan gaat ze even op de achterpoten in de tarwe staan om te kijken waar ze is en waar ze eventueel heen moet. Gelukkig kwamen alle duiven binnen.