De Jacht

;

De Jacht

Esprit gaat sinds ze een jaar is regelmatig mee op jacht, wij jagen dan samen op eenden, ganzen, hazen, duiven  en kraaien. Vooral op de duiven en kraaien is het een  heerlijke hond om bij je te hebben.

Ze markeert erg goed op zicht maar zeker ook op geluid. Op de kraaien, in de maïs of op de tarwe, maar ook als ze bij je in de hut zit apporteert ze vaak afgaand op het geluid van het vallend wild. Als het wild aangeschoten is, gaat de neus aan de grond en vindt zij

het wild feilloos.

Afgelopen winterseizoen is Esprit ook mee geweest op de ganzen en ook deze worden prima door Esprit binnengebracht.Grauwe ganzen zijn echter wel erg zwaar voor een zo’n kleine hond als Esprit.

Typisch voor het ras is dat ze kort onder het geweer jagen  en dat is echt helemaal waar.

Ze houdt de baas altijd in de gaten en ook in dichte dekking komt ze af en toe even kijken waar de baas gebleven is.

Voorstaan doet ze ook prima , ze weet het wild heel goed te vinden.

Bang voor water is ze nooit geweest, vooral als het warm is  wil ze alleen maar zwemmen.

Kortom, de Epagneul de Saint Usuge, in dit geval Esprit, is naar mijn mening een geweldige jachthond, rustig en zeer alert, een prima jachtkameraad.

Als ze er lucht van krijgt dat er gejaagd gaat worden  zorgt ze dat ze klaar staat bij de deur. Soms kan ze niet mee, en dan mag ze binnen wachten tot ik terug kom.Esprit is dan niet bij de ramen weg te slaan, kijkende of ik er al weer ben.

Pieter Stobbe.