Ownah Út de grutte Warnser

Epagneul de Saint Usuge

Ownah Út de grutte Warnser

 

Uit het eerste nest van Lucille hebben we, toen de pups 5 weken oud waren,besloten om een teefje zelf te houden. Ownah is geboren op 19 februari 2018 bij ons thuis. In het nest waren 10 puppy's, 4 reutjes en 6 teefjes.

We hebben Ownah uitgezocht omdat ze heel aanhankelijk was, ze was wat lichter van kleur en had duidelijk veel interesse voor wild en apporteren. De naam moest met een O beginnen en dat leverde wel wat denkwerk op totdat onze oudste dochter met de naam Ownah kwam.


We zijn met Ownah toen ze 9 weken was op puppycursurs gegaan bij Jachthondenopleiding Fryslansudwest, en omdat we goede ervaringen hadden met haar moeder Lucille zijn we daarna ook op puppycursus gegaan bij Hondenclub Koudum van Alinda van Kippersluis.


Op 28 en 29 september 2018 zijn we met Ownah afgereisd naar het Usuge Treffen te Bexach om daar mee te doen aan de TAN en Regionale Elevage. En ook al was ze met 7 maanden nog erg jong om aan de TAN mee te doen, is ze toch met vlag en wimpel geslaagd. Zo ook haar vijf andere broertjes en zusjes die ook meededen.( Haar zusje Oda,roepnaam Mila, werd zelfs beste van de dag). De voorzitter van de Franse vereniging, tevens keurmeester, Dhr J.P Duverne vertelde bij de uitreiking van de oorkondes dat hij niet verwacht had dat zulke jonge honden de TAN zouden behalen, laat staan zo goed.

Op de keuring van de Elevage bleek Ownah, en ook haar zusjes, aan de grote kant te zijn, nu maar hopen dat ze niet teveel meer groeit. 

.