Nieuws 2012

;

Nieuws 2012

22 December 2012

 

 

 

 
December 2012

 

De eerste sneeuw van deze winter en de honden vonden het helemaal geweldig, heerlijk rennen en wroeten in de sneeuw. We zitten nog steeds te wachten op Esprit haar loopsheid maar met dit weer zijn we blij dat we nog niet naar Frankrijk hoeven.


 

 

6 December 2012

 

De hele polder voor ons huis zat vol met ganzen en tijdens het uitlaten vlogen ineens alle ganzen tegelijk omhoog doordat er een helikopter overvloog. Terwijl Esprit gewoon doorscharrelde, ging Asta er maar bij zitten en verwachtte dat er ieder moment een gans naar beneden zou vallen maar helaas.......... 


 

 

27 November 2012

Voor de mensen die niet zo lang kunnen wachten op onze pups,

 


 

Dit leuke reutje, genaamd Hubble, is nog beschikbaar in Frankrijk bij de eigenaren van Vortex.

Hij is geboren op 9 Juni 2012, zijn moeder is d'Epona du Vent des Goilles en zijn vader is Vortex.

Zie op de site: http://www.epagneulsstusuge.canalblog.com/

 27 November 2012

Tot onze spijt(en die van zijn baasjes) hebben we gisteren te horen gekregen dat het reutje in Nederland, dat we wilden gebruiken voor Esprit, ook niet helemaal HD vrij is. Omdat wij verder geen reutjes in Nederland meer weten, zijn wij dus aangewezen op Frankrijk. Gelukkig hebben al een heel leuk reutje op het oog, genaamd Vortex. Vortex woont in Haselbourg(Fr).

We gaan alles proberen om het deze loopsheid voor elkaar te krijgen en anders is er in het

voorjaar nog wel weer een kans.


 


Vortex

 

22 November 2012

 

NIEUW NIEUW NIEUW!!!!

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Deze prachtige bumpersticker ( 28 x 7,5 cm) stuur ik naar u op voor € 5,- per stuk.

U kunt deze mooie sticker bestellen door via het contactformulier een mailtje te sturen met daarin duidelijk vermeld uw naam en adres en het aantal.

U krijgt van mij dan de gegevens voor betaling en dan is deze sticker binnen de kortste keren van U.

 

 

1 November 2012

Vanwege enkele reacties van eigenaren met een EdStU die dachten dat de database puur voor de fokkerij was opgezet, wil ik nog even duidelijk maken waarom wij een database hebben opgezet voor de EdStU in Nederland:

Onze bedoeling om een database op te zetten is in eerste instantie niet het fokken. Hier in Nederland is nog zo weinig bekend over dit ras, en je komt zo moeilijk aan informatie dat dat de reden was dat ik een database wilde.

Wij wilden graag antwoord op vragen als:

Hoeveel EdStU's zijn er ongeveer in Nederland(en België) en waar?

Zitten ze allemaal bij jagers of worden ze ook als huishond gehouden?

Zo ja, zijn ze te handhaven als huishond? (het zijn toch Staande honden,op de jacht gefokt)

Zitten er gezondheidsproblemen in het ras of bepaalde lijn/fokker?enz.enz.

Allemaal vragen die belangrijk kunnen zijn voor (toekomstige) eigenaren van een EdStU en.....bij het fokken.Bovendien komen er toch stiekum steeds meer EdStU's naar Nederland. Maar wij kenden eigenlijk niemand met ook een EdStU en konden dan ook nergens terecht met onze vragen.Ja, natuurlijk is er wel een Franse club maar Frans is een moeilijke taal. Dus wij dachten, dat moet anders.

Inmiddels hebben we met een aantal eigenaren contact gehad(zelfs uit Zwitserland) met leuke en soms minder leuke verhalen en krijgen we steeds meer antwoorden op onze vragen en dus ook meer inzicht over hoe het ras zich handhaafd in Nederland en België. Ik kan jullie wel al vertellen dat over het algemeen iedereen die een EdStU heeft heel enthousist is over dit ras.

Ik hoop dat ik hiermee onze bedoelingen iets meer duidelijk heb gemaakt en dat ik hiermee nog meer mensen over de streep trek om de hond in te schrijven in de database.

 

29 Oktober 2012

De database is nu al een succes, er staan al 12 honden in vermeld, waarvan twee uit België.

Ik wil alle EdStU eigenaren die tot nu toe mij de gegevens en hele leuke foto's van hun honden hebben toegestuurd, heel erg bedanken en ik hoop dat er snel nog meer volgen.

De foto's van alle EdStU's staan in een aparte map in de fotogalerij, erg leuk om eens te bekijken.

 

 

 

22 Oktober 2012

Het is zover, de database is online!!! Er staan nog maar een paar honden in en hier en daar moet er nog wat toegevoegd worden maarrrr.. het begin is er.

Dus doe ik nog maar een keertje een oproep en vraag ik aan iedereen met een EdStU of iemand weet met een EdstU contact met mij op te nemen.

 


 

 

 

21 Oktober 2012

Ter afsluiting van het afgelopen trainingsseizoen bij Jachthondenopleiding Fryslansudwest hadden we vandaag een workingtest in Dronryp. Om 11 uur gingen we van start, Marleine zat met Esprit in de B1 groep en Pieter met Asta in de B2 groep. Er waren vier proeven uitgezet, proef één was een markeerproef waarbij je zelf moest schieten en er drie dummy's werden opgegooid. Proef twee was een verloren apport van een dummy in het water en een dubbel markeerapport. Bij de derde proef was er een wegduikende eend, een markeerapport met op de terugweg een verleidingsapport, en de vierde proef was een ganzensleep. Esprit had wat moeite met het apporteren van de dummy's, ze heeft veel liever echt wild, maar uiteindelijk haalde ze toch alles keurig op. Asta zat in de  gevorderde groep en moest toch wel erg haar best doen maar kon toch wel goed meekomen. Na een hele dag door het veld banjeren, stond er een heerlijk bakje soep klaar en nadat we allemaal een prachtige diploma hadden gekregen, konden we allemaal weer zeer tevreden naar huis.

Voor meer foto's: zie fotogalerij.
 

 

2 Oktober 2012

In de hoop meer contact te krijgen met andere eigenaren van een Epagneul de Saint Usuge in Nederland, heb ik een nieuwe facebookpagina, namelijk

http://www.facebook.com/KennelUtDeGrutteWarnser.

Inmiddels heb ik contact gekregen met de baasjes van Collin, een halfbroertje van Esprit, en kan ik langzaam aan gaan beginnen met de database die ik wil gaan maken van alle EdStU's in Nederland.

 

26 September 2012

We zijn druk op zoek naar een geschikt reutje voor Esprit. Via de Franse EdStU club hebben we inmiddels contact gekregen met de eigenaren van Vortex, een heel mooi reutje in Haselbourg, Frankrijk. Hier zijn we erg blij mee, al blijft onze voorkeur nog steeds uitgaan naar een reutje in Nederland vanwege de afstand. Deze mensen hebben op dit moment zelf nog een aantal puppy's, als je geinteresseerd bent kun je even kijken op www.epagneulsstusuge.canalblog.com

 

18 September 2012

Oproepje,oproepje. Ik loop al een tijdje met het idee rond om een database te maken met daarin alle EdStU's die er in Nederland zijn. Daarom wil ik aan iedereen vragen die eigenaar van een EdStU is of die iemand weten contact met mij op te nemen, alvast heel erg bedankt.

 

 

12 September 2012

Vanmorgen moesten we al om 08.00 uur bij onze fokker Otto Langemeijer in Visbek zijn, daarom zijn we al een dag eerder naar Duitsland afgereisd. Vandaag is de grote dag, we doen met Asta mee aan de HZP(Herbstzuchtprüfung). Enigzins nerveus,want we weten niet wat ons te wachten staat, rijden we acher Otto aan naar de andere jagers met hun honden. Na een groepsfoto gaan we van start, we gaan eerst het land in om te kijken of de honden schotvast zijn daarna krijgen we een eendensleepspoor en een konijnensleepspoor. Asta ging eerst even kijken wat er verderop in het land lag (een voederplaats) maar daarna had ze het spoor te pakken. Alleen het afgegeven van het wild mag een beetje netter,voor de rest ging het goed.

We stapten weer in de auto en gingen op zoek naar een plekje met fazanten om het voorstaan te laten zien. Asta stond twee keer voor en kreeg hiervoor 11 punten. Vervolgens het onderdeel zoeken, Asta(en Pieter) deed het geweldig, 11 punten en ook voor gehoorzaamheid 11 punten.

Daarna was het waterwerk aan de beurt, achter een prachtige boerderij lagen drie vijvers, bij de eerste vijver moest Asta een eend uit het water apporteren en schoten ze over de hond heen in het water waarvan ze niet mocht schrikken. Asta liet de eend liggen en ging zoeken want als er een schot klinkt moet er toch iets te halen zijn. Nadat Pieter Asta opnieuw inzet voor de eend, haalt ze die alsnog keurig uit het water. Bij de tweede vijver ging het om het verloren zoeken in het riet, ook dat ging goed. Als laatste lieten ze een levende eend los in de vijver en ook die wist Asta keurig binnen te halen.

Het eindresultaat mocht er zijn, Asta behaalde in totaal 183 punten, echt super gedaan!!!

Na een heerlijke barbeque en natuurlijk de nodige drankjes,kregen we een prachtige oorkonde uitgereikt. We waren erg moe en ook ontzettend trots op onze Asta.

Voor meer foto's: zie fotogalerij.

 

 

4 September 2012

Esprit haar heupen moesten nog gecontroleerd worden en daarom hebben we vandaag een afspraak bij Dierenkliniek "De Waterpoort"in Sneek waar ze een rontgenfoto gaan maken.

Best wel een beetje spannend, maar gelukkig bleek uit de foto dat Esprit haar heupen prima in orde zijn. De officiele uitslag krijgen we nog... We zijn weer een stapje verder, nu nog een geschikt reutje vinden voor Esprit.

 

 

13 Juni 2012

Jaah, vandaag eindelijk post van de Raad van Beheer. De kennelnaam Út de grutte Warnser is officieel toegekend en nu mogen we ons "Kennel Út de grutte Warnser "noemen..

 

 

 

9 Juni 2012

Na overleg met de fokker en de Franse Epagneul Club zijn we met Esprit naar Bar-le-duc afgereisd voor de Confirmation om haar "tijdelijke"stamboom om te zetten in de definitieve stamboom. Toen we aankwamen bij de keuring was men verbaasd ons te zien en al gauw bleek dat we hier helemaal niet heen hadden gehoeven, wij hadden al de juiste (export)stamboom.

Omdat we er nu toch waren heeft de keurmeester toch maar de confirmation gedaan. Esprit is 41 cm hoog en zit precies op het randje. Er werd nog even gekeken hoe ze liep,naar de oren en de tanden ennn.. goedgekeurd! Toch weer een leuke ervaring rijker.

Voor meer foto's: zie fotogalerij.


 


 

16 Maart 2012

Vandaag zijn we met Asta afgereisd naar Visbek(Duitsland) om mee te doen aan de VJP

( Duitse aanlegproef voor jonge staande honden), samen met nog twee teefjes en een reu uit hetzelfde nest als Asta. Het was prachtig mooi weer, Asta moest voorstaan op fazanten, een hazenspoor lopen,het veld afzoeken,ze deden een schotvastheidstest en nog veel meer. Asta deed het geweldig en behaalde uiteindelijk 74 punten. Na een heerlijk en gezellig diner kregen we een oorkonde uitgereikt en zijn we weer huiswaarts gereden. Nu maar verder trainen voor de HZP in het najaar....

Voor meer foto's: zie fotogalerij.


 


 


kijk naar het:

Laatste Nieuws

28 oktober 2018

Op 1 Oktober 2014 is de NVESU opgericht. Kijk voor het laatste  nieuws op:

www.nvesu.nl of www.facebook.com/NVESU2014