Nieuws 2013

;

Nieuws 2013

 15 November 2013

Eindelijk meer nieuws over de erkenning door de FCI!!

Afgelopen week hebben we contact gezocht met de mensen achter de Duitse website over de EdStU en inmiddels hebben we heel leuk mailverkeer met hun gehad. Erg leuk om contact te hebben met mensen die ook zo enthousiast zijn over ons geweldige ras. Via hun hebben we eindelijk meer duidelijkheid over hoe het nu zit met de erkenning van de EdStU door de FCI. Het zit namelijk als volgt:

In 2003 werd het ras Epagneul de Saint Usuge erkend door de SCC in Frankrijk en werd de

erkenning van het ras bij de FCI aangevraagd. Een goedkeuring van het ras door de FCI kan slechts worden verleend indien er vanaf 2003 acht onafhankelijke foklijnen in het stamboek van de SCC worden geregistreerd over vier generaties.  De huidige status van de erkenning is dat er in April 2013 twee foklijnen zijn die voldoen aan deze eisen, een aantal andere lijnen zitten op dit moment al in de derde generatie. De Franse fokkers werken er hard aan om de  honden  zo te selecteren dat deze vierde generatie zo snel mogelijk gerealiseerd kan worden.

Even voor de verduidelijking; met Esprit hebben we net een tweede generatie gefokt.

We zullen dus nog even geduld moeten hebben en hopen dat de inspanningen van de Fransen snel tot goede resultaten zullen leiden.

 

 

13 November 2013

Een aantal weken geleden werden we gewezen op een nieuwe website over de EdStU in Duitsland. Ook in Duitsland zijn er inmiddels een aantal mensen die ook erg enthousiast zijn over de EdStU en zich inzetten voor het behoud en de promotie van het ras in Duitsland. In April 2013 hadden ze een Epagneul de Saint Usuge Treffen georganiseerd waarbij negentien EdStU's aanwezig waren, waarvan vier uit Frankrijk. Ook was Dhr. Charles Magny aanwezig die de Franse club vertegenwoordigde. Via Marie Boulanger (eigenaar Vortex) wisten wij hiervan maar wij konden er niet heen vanwege de bevalling van Esprit. We hopen dat we in de toekomst wel een keertje kennis kunnen

maken met onze medeliefhebbers van de EdStU.

De site is nog niet helemaal klaar maar toch al zeker de moeite waard om eens even op rond te kijken.

 

http://www.st-usuge-jagdhunde-fuer-alle-faelle.de/index.htm

 

 

 

31 Oktober 2013
Vanmorgen ben ik meegegaan op ganzenjacht met Pieter en Esprit. Het was vroeg opstaan, koud en winderig maar zeer zeker de moeite waard. Ik heb Esprit in actie gezien en dan is het een heel ander hondje. Ze doet het echt heel super met die grote ganzen, haalt ze allemaal moeiteloos op en blijft keurig in dekking liggen bij de baas. Ik heb een aantal mooie foto's kunnen maken, u kunt ze bewonderen in de fotogalerij.

 

 

27 Oktober 2013
 

Vanmorgen vroeg zijn we afgereisd naar de Chaamse bossen te Alphen, voor de wandeling van de club Epagneul Francais Nederland. Een ritje van 200 km, maar op zondag goed te doen. Wat een leuke dag hebben we daar gehad!! We kregen een warm welkom van de voorzitter Ad Baijens en het was echt vreselijk leuk om al die Franse Epagneulrassen te zien. Voor ons was het ook heel leuk om vijf EdStU's bij elkaar te zien die ook nog allemaal familie van elkaar zijn. Esprit, Elly en Fenja du Moulin de Clemency en Ibbe en Ilsa út de grutte Warnser waren aanwezig. Wat een geweldige mooie hondjes worden Ibbe en Ilsa, en wat vond iedereen het toch een prachtig ras.

Wij zijn vol trots om half vier weer huiswaarts gegaan.

Voor meer foto's: zie Fotogalerij.

 

26 September 2013

Hallo allemaal,

Onderstaand bericht kreeg ik van de Epagneul Francais Nederland, misschien wel leuk om aan mee te doen met onze EdStU's. Ik weet nog niet of het voor ons haalbaar is want het is vanuit Friesland wel een stukje rijden maar misschien is het voor andere eigenaren een stukje dichterbij. Dus als jullie het leuk lijkt om eens andere Epagneuls te ontmoeten, zie onderstaand bericht:


Herfstwandeling Epagneul Français

Zondag 27 oktober 2013

Beste leden en andere enthousiastelingen

We zijn eruit. We houden de wandeling op 27 oktober in de prachtige hondenlosloopgebieden van de Chaamse bossen in Alphen (Noord-Brabant).

Aan het losloopgebied liggen mooie speelweiden en via lange en overzichtelijke lanen wandelen we van camping Buitenlust in een lange lus weer terug naar de camping. Bij aankomst parkeren we bij de camping en zijn welkom voor koffie en heerlijk appelgebak. Na de wandeling kunnen we soep met een broodje eten en er is een eenvoudige kaart.

Wat de wandeling dit jaar extra leuk en bijzonder maakt is de deelname van de andere Epagneul rassen. We hebben ze uitgenodigd en we weten zeker dat er St.Usuges en Picards van de partij zijn. Met onze fraaie Français zal dat een mooi schouwspel bieden.

We verzamelen om 11.00 uur en beginnen te wandelen om12.00/12.30 uur. Om 13.30/14.00 uur zijn we dan terug en is ieder weer vrij om te gaan en te staan.We zien u graag in de Chaamse bossen op zondag 27 oktober.

Wilt u zich (nogmaals) melden via dit emailadres: adbaijens@hetnet.nlDe deelname is gratis maar de kantinekosten na de eerste koffie zijn voor u zelf.

Camping " Buitenlust"

Huisdreef 1

5131 NH Alphen (NB)


Kynologische groet

Ad Baijens en Carry Thijssen

PS Wij zijn 27 oktober de hele dag telefonisch bereikbaar op 06 3979 8537 

7 September 2013

Vandaag zijn alle stambomen aangetekend op de post gegaan, dus volgende week hebben alle nieuwe eigenaren de papieren in huis. Vanmiddag kregen we een heel gezellig bezoekje van Maybel en Robert met natuurlijk Elly en Ibbe, die natuurlijk meteen de stamboom van Ibbe konden bewonderen.

Wat is Ibbe al weer gegroeid,zeg. En het is echt prachtig om te zien hoe leuk Esprit, Elly en Ibbe samen kunnen spelen.

 


31 Augustus

Jaah hahah, het is gelukt!! Vandaag in de brievenbus, zeven prachtige export pedigrees voor onze puppy's.

Wat zijn wij blij, het eerste 'officiële'nestje Epagneul de Saint Usuge in Nederland is een feit...

Na nog wat heen en weer gemail met Frankrijk over de betaling die ze niet konden vinden,

lag er vandaag een grote envelop van de SCC in de brievenbus. Wij zijn hier vreselijk blij mee...

Enkele reacties van de nieuwe eigenaren op Facebook:

Marie Boulanger Unbelievable! I'm so happy for you and proud that Vortex is the father  Champagne!!!!

Ype van Dijk Super! Ik feliciteer jullie en onszelf!

Elise Slob Gefeliciteerd!!! Monsieur Jip is erg blij dat'ie tóch een rashond blijkt te zijn! Haha!

Robert van der Heeft Gefeliciteerd!!! De aanhouder wint, ook in Frankrijk.

 

 


6 Augustus 2013

 

Beste allemaal,

Vandaag hebben wij afscheid genomen van onze Iesy, wij zijn dus weer puploos en sjonge, wat is het stil in huis. Iesy heeft een nieuw baasje gevonden in Heerde en krijgt drie vriendjes om mee te spelen. Zijn baasje is jachthondentrainer dus dat komt wel goed.

Wij willen iedereen bedanken voor het meeleven met onze ervaringen met de puppy's en voor de vele leuke reacties.Wij, het hele gezin, hebben de afgelopen maanden met ontzettend veel plezier de puppy's van Esprit groot zien worden en vonden het een unieke ervaring, We gaan in de toekomst dan ook zeker nog een keertje proberen een nestje te krijgen met Esprit.

Voor nu gaan we eerst maar even wennen aan de stilte in huis en wij wensen alle nieuwe eigenaren veel succes en hopen dat jullie net zoveel plezier zullen hebben als wij hebben gehad van deze prachtige jonge honden.

Heel veel groetjes,

Esther en Pieter en de kinderen.

 

27 Juli 2013Iesy 12 weken

 

Jip is vandaag met zijn nieuwe gezinnetje meegegaan naar Groningen, we hebben nu alleen nog maar Iesy hier rondlopen en het is ineens wel heel erg stil in huis.

 

24 Juli 2013

Omdat de pups bijna 14 weken oud zijn, hebben we besloten dat we gaan beginnen met de training. En dus hadden we vandaag met Iesy en Jip de eerste puppyles van Anjolien Kooreman in Balk.

En het leuke is, Idse en zijn nieuwe baas komen ook trainen. Alle drie deden ze het hartstikke goed.

 
19 Juli 2013

Vandaag hebben we afscheid genomen van Idse. Idse is opgehaald door zijn nieuwe baasjes en zijn nieuwe huis staat lekker dichtbij, namelijk in Balk. Ik hoop dat we hem nog vaak zien.

 

16 Juli 2013We beginnen weer hoop te krijgen dat het toch nog lukt met de papieren voor onze pups. Sinds vorige week hebben we ineens contact met de Franse SCC en kregen we een dossiernummer. Vandaag kregen we ineens de aanvraagformulieren thuisgestuurd om de geboorte aan te geven en de stambomen aan te vragen.We juichen nog niet te vroeg, maar misschien, heel misschien lukt het ons toch nog om een stamboom bij de pups te krijgen.

 
27 Juni 2013

Op 4 Juni j.l heeft Alinda van Kippersluis een puppytest afgelegd bij onze pups. Ze heeft daar een heel mooi verslag van gemaakt, waar wij erg blij mee zijn:

 

Puppy’s Epagneul de Saint Usuge

Fokkers : Fam. Stobbe

Gegevens ouders van de pups:

Ras : Epagneul de Saint Usuge

Moeder : Esprit du Moulin de Clemencey

Geboortedatum : 17-10-2009

Vader : Vortex

Geboortedatum : 29-09-2004

Gegevens nest, zeven pups:

Reutjes : 5 reutjes Teefjes : 2 teefjes

Geboorte datum : 20-04-2013

Puppytest afgenomen : Alinda van Kippersluis, eigenaar Honden club Koudum

Datum : dinsdag 4 juni

Algemeen verslag Puppytest

De pups werden één voor één getest. Zij werden opgetild door een van de fokker(s), (het hele gezin is erg betrokken bij dit nest, tijdens de test stonden de andere familieleden door het raam mee te gluren) en naar een onbekende ruimte gebracht. In de paardenstal rook

het erg lekker en er was afleiding van een draaiende wasmachine (deze hadden ze nooit eerder gezien en van zo dichtbij gehoord), fietsen, strootjes, werkbank en twee vreemde mensen. Mijn assistent vulde de verslagen in en ik voerde de test uit.

De pup werd door de fokker op de grond gezet. Ik zat op mijn knieeen op de grond en vervolgens riep ik "puppy". De meesten kwamen gelijk, een paar wilden eerst bij de maffe wasmachine kijken en snuffelen.Maar al snel kwamen zij ook op mij af.

De meeste pups gilde het uit bij de onderwerping, maar ze gaven het allemaal snel op. Niet één heeft naar mij gehapt! Ze spartelden wel alsof ze vermoord werden. De krassen waren bij mij op mijn armen weken zichtbaar. Na de onderwerping werd de pup los gelaten waardoor zij gingen schudden om weer tot hun zelf te komen, of wel happy te zijn in hun eigen heerlijke velletje. Dat is een goed teken, een hond mag even gespannen zijn maar moet weten hoe dit op te lossen (door b.v. te schudden).

Gelijk daarna heb ik ze weer geroepen en ze kwamen allemaal gelijk! Erg gaaf om te zien want ja, de onderwerping vond geen van allen een feest. Wat een vertrouwen hebben deze pups in mensen, zo vergevingsgezind, toppie!

De uitslag van de eerste 5 punten zijn na te lezen in het scoretabel. Alle pups zijn heerlijke stabiele huis-, gezinshonden met een goed ontwikkelde bijtriem. Niet één heeft mij gebeten tijdens de test. Na deze punten ging ik met vreemde voorwerpen en geluiden aan de slag.

Paraplu open en dicht, bakje met stenen rammelen en op de grond gooien.

Pups mogen schrikken, het mooiste is als ze dan snel herstellen, niet in de angst blijven zitten (verstarren=blijven staan/zitten/liggen als een standbeeld) of gaan vluchten (wegwezen bij onraad). Dit nest is zo gaaf!

Ze schrokken allemaal maar binnen een paar tellen gingen ze bijna allemaal op ontdekkingsreis in lage houding naar de paraplu of het bakje met stenen toe, kijken en ruiken. Op één na, die ging steun zoeken bij de fokker doortussen haar benen te gaan zitten. Dit is ook super goed want het vertrouwen in je baas (fokker), die voor veiligheid en warmte zorgt, is fantastisch. Er waren er een paar die met de paraplu gingen

spelen. Het laatste onderdeel was het apporteren:

Allemaal gingen ze achter de mini flostouw aan. Sommige brachten het speeltje tot halverwege terug. Een aantal brachten ze helemaal terug, zo mooi om te zien!

Onze indruk over de Epagneul saint usuge

Doordat Marleine (de jongste dochter van deze fokkers) bij mij met Esprit (moederhond) op les zit, was ik al verkocht aan dit heerlijke sociale werk ras. Zij was 10 jaar toen zij bij mij met Esprit, toen 1,5 jaar, begon. Een kind die een werkhond kan aansturen tijdens een actiesport is echt knap van baas en hond! Voor mij is deze combinatie heerlijk en dankbaar om mee te werken.Onze indruk over de fokkers De fokkers hebben de pups met heel veel liefde/zorg/geduld groot gebracht. Zij hebben de pups aan allerlei situaties verkeer/kinderen/andere dieren etc..laten wennen. De pups hebben zelfs zwemles gehad van hun moeder, zo mooi en bijzonder om te zien hoe alle pups hun moeder

te water volgde. Overduidelijk is dat Esprit een super moeder is voor haar kroost. Ze vertrouwen haar blind!!

Nieuwe eigenaren

Jullie, als nieuwe eigenaar, hebben een heerlijke, oprechte, stabiele en trouwe pup aangeschaft. Alstublieft, probeer dit zo te houden!!

Laat de hond werken, geef ze liefde, leiderschap, geduld, veiligheid, zekerheid en goede voeding (het liefste vers vlees want hier zit het minste troep in!), goede speeltjes, goede dierenarts, geestelijke en lichamelijke uitdagingen. Dan kan ik u verzekeren dat u over 2 jaar een hele trouwe vriend in huis heeft.

Tip

Ga op zoek naar een goede hondenschool. Een goede hondenschool onderscheidt zich door te kijken naar de combinatie en niet een vast

stramien af te werken. Bij een goede hondenschool leert uw hond geen kunstjes maar leert u als hondenbezitter leiding te geven, signalen

te zien van uw hond en hoe u daar mee om moet gaan!

Slot

Mijn assistent en ik hebben genoten van deze pups tijdens de test. Waren alle fokkers maar zo als de familie Stobbe! Zij hebben heel veel liefde, geduld, tijd en zorg in uw pup gestoken wat heel erg tot uiting kwam in deze test. Nog niet eerder hebben wij deze test met zulke

mooie resultaten mogen uitvoeren. Normaal zit er altijd wel een erg pittige en/of onzekere pup tussen. Bij de familie Stobbe was duidelijk te zien dat er een grote harmonie heerste, alles was in balans.

Ik hoop jullie ooit op een terugkomdag van de fokker te treffen, want ik heb de familie Stobbe in de gelegenheid gesteld om tijdens de terugkomdag gebruik te maken van onze unieke locatie te Koudum.

Wij wensen jullie jaren plezier van jullie heerlijke trouwe Epagneul de Saint Usuge

 

26 Juni 2013


 


 

Idse,Iesy en Ikke Jip zijn nu bijna tien weken oud en apporteren al heel goed, vooral de kleine vachtdummy en de dummy met veren weten ze al feilloos in het hoge gras te vinden.

Idse en Iesy zijn nog steeds beschikbaar!!!

 

21 Juni 2013

 

Omdat we ook de laatste twee pups een heel goed baasje gunnen hebben we deze week toch maar een advertentie op marktplaats gezet:          http://link.marktplaats.nl/689251492

We hopen echt dat er nog paar enthousiaste jachthonden liefhebbers zijn die deze prachtige honden willen hebben.

                                                               

                                                         

21 Juni 2013

 

Het is al een stuk rustiger in onze kennel, afgelopen donderdag zijn beide teefjes door hun nieuwe baasjes opgehaald. Ilsa haar nieuwe huis staat in Luijksgestel, haar baasje heeft nog een EdStU namelijk Fenja du Moulin de Clemencey. Vandaag kregen we een telefoontje dat Ilsa de reis super heeft doorstaan en ook de eerste nacht alleen was geen probleem, heel fijn om te horen.

Ingel heeft een heel lief bazinnetje gevonden in Wezep, Ingel is daar niet de enigste hond, ze hebben ook een  Heidewachtel, dus kunnen ze mooi samen de boel onveilig maken.

Onze Ibbe gaat aanstaande zondag het nest verlaten en Ikke Jip blijft bij ons tot 28 Juli omdat zijn baasjes al een vakantie geboekt hadden.

Nog beschikbaar zijn Idse en Iesy.

 

18 Juni 2013 


 

 

 
Vanwege de aangekondigde warmte en het aankomende afscheid van een aantal puppy's zijn we nog een keertje naar het ijsselmeer gegaan om lekker bij het water te spelen en te ravotten. De puppy's, en wij ook, hebben erg genoten.

 

17 Juni 2013

 

Afgelopen weekend is er een advertentie geplaatst in de Jagerskrant. We kregen meteen reacties van een aantal enthousiaste mensen, met het gevolg dat beide teefjes inmiddels gereserveerd zijn. Nog beschikbaar zijn Idse en Iesy, twee geweldige reutjes, die wij ook heel graag naar jagers/ voorjagers

zouden zien gaan.

 

16 Juni 2013
 
De zes overgebleven puppy's hebben we even lekker laten rennen op een weiland bij ons in de buurt.

Terwijl ze allemaal lekker aan het scharrelen waren, floot Pieter en op eentje na(die holde naar Esther) kwamen ze allemaal meteen aanrennen.

15 Juni 2013

De puppy's zijn vandaag precies acht weken en mogen in principe naar een nieuw baasje.

Op dit moment zijn er nog twee geweldige reutjes vrij en twee schattige teefjes.

Ook op onze facebookpagina ( zie button hierboven) staan veel foto's en filmpjes van onze

avonturen met de puppy's.

 

14 Juni 2013


 


 


We zijn met zes puppy's en Esprit en Asta naar het strand gegaan om ze kennis te laten maken met water en dat hebben we geweten. De pups waren totaal niet bang voor water en de vier reutjes zwommen ineens achter Esprit aan het IJsselmeer op. Wij schrokken wel even en hebben Esprit gauw weer terug geroepen maar ze zwommen allemaal hartstikke goed, erg leuk om te zien.

 

13 Juni 2013

 


 

Vandaag is IJse naar zijn nieuwe baasjes in Leeuwarden gegaan. Ze zijn heel erg blij met hem en gelukkig heeft hij zich in de auto en de eerste nacht in zijn nieuwe huis keurig gedragen. Wij wensen IJse en zijn nieuwe familie heel veel plezier samen.

 
9 Juni 2013

Mag ik even voorstellen?

Idse                Ijse              Iesy               Ibbe                 Ilsa                 Ingel                 Ikke Jip

 

Afgelopen weekend weer volop puppybezoek gehad, we hebben alle puppy's nu een naam gegeven. Ijse, Ibbe en Ikke Jip hebben een nieuw baasje gevonden, voor de anderen zijn we nog op zoek. De puppy's zijn nu zeven weken oud en aankomende week gaat Ijse ons als eerste verlaten.

 

4 Juni 2013

Vandaag heeft Alinda van Kippersluis van Honden Club Koudum de puppytest gedaan bij onze pups.

De test moest gedaan worden in een ruimte waar ze nog niet geweest waren, in dit geval was dat de schuur. Het was erg leuk om de reacties van de puppy's te zien op de dingen die ze moesten doen. Eigenlijk kwam er bij alle puppy's de zelfde uitslag uit, prima huishond met hoge bijtdrempel. Bij twee puppy's kwam er uit dat ze iets meer positieve aandacht nodig hebben. Dank je wel, Alinda, het was zeer leerzaam en wat een mooi resultaat!!!

 

3 Juni 2013


 


Vandaag zijn we met de puppy's naar de dierenarts geweest voor hun eerste enting en meteen zijn ze ook allemaal gechipt en onderzocht. De puppy's hebben zich allemaal keurig gedragen in de auto en ze waren heel stoer bij de dierenarts, klein piepje en klaar was het al weer.

Pieter is alvast een klein beetje begonnen met de training van de puppy's en heeft ze allemaal een kleine dummy laten apporteren. De één had het iets eerder door dan de andermaar ze waren er allemaal niet bij weg te slaan.

 

29 Mei 2013


 


 
De puppy's beginnen echte donderstenen te worden en mogen erg graag buiten spelen.

Er is nog geen nieuws uit Frankrijk, dus weten we nog niets over de stambomen.

Volgende week hebben we een drukke week, de puppy's moeten worden geënt en gechipt

en we gaan een puppytest met ze doen. Spannend allemaal.

 

21 Mei 2013


 

De afgelopen week hebben we veel kraambezoek gehad, erg leuk en gezellig. Zo hebben we o.a de eigenaren van Elza en van Elly, het zusje van Esprit, ontmoet. Echt heel erg leuk en gezellig en natuurlijk ook erg leuk om weer een EdStU in het 'echt' te zien. De afgelopen dagen zie je de puppy's erg veranderen, qua uiterlijk, ze worden namelijk steeds donkerder maar ook in ontwikkeling. Ze willen de wereld gaan verkennen, spelen steeds meer en worden steeds luidruchtiger. De puppypap hebben we omgewisseld voor geweekte brokjes en de schoteltjes worden helemaal schoongelikt. Heel af en toe zetten we ze even buiten maar het weer werkt niet echt mee. De ene pup vind het geweldig buiten, de andere nog een beetje eng. Hopelijk kunnen ze volgende week gewoon lekker buiten spelen. 

 

 

16 Mei 2013


Vanwege annuleringen, mede doordat de puppy's zeer waarschijnlijk geen stambomen krijgen, hebben we nu weer vrij twee teefjes en vier reutjes.

We willen nog even benadrukken dat het raszuivere puppy's zijn, met een positief dekadvies van de Franse club, en beide ouders zijn bejaagd en HD vrij. Kortom het zijn prachtige kleine Epagneuls de Saint Usuge.

 

16 Mei 2013

Beste Mensen,

Vandaag hebben we eindelijk een mailtje terug gekregen van de FCI:

 

Dear Sir,

We thank you for your message.

We inform you that the breed « Epagneul de Saint Usuge » is only recognized on the national level in France.

As this breed is not recognized by FCI and is not recognized on the national level in the Netherlands, the Ducth Kennel Club cannot register the litter.

The exceptions that you mention in your email concern the breeds recognized by the FCI in countries which have no FCI recognized studbook which is not the case of the Netherlands.

Best regards,

Marie-France Grulois

FCI Office

 

Het is maar gedeeltelijk antwoord op onze vraag, we wisten natuurlijk al dat we het nest niet in Nederland kunnen registreren. Onze vraag was dan ook of het in Frankrijk kon.

Wel is ons duidelijk geworden dat de FCI ons ook niet kan helpen en dat we het dus moeten uitvechten met de SCC in Frankrijk. Intussen hebben we er nog weinig vertrouwen in dat we een stamboom bij de puppy's kunnen krijgen maar we wachten het antwoord op de aangetekende brief van vorige week met spanning af.

Dit allemaal zou wel betekenen dat er dus geen geregistreerde nestjes van de EdStU in Nederland en andere landen kunnen zijn, zolang het ras niet door de FCI erkend is.

 

 

 

 

14 Mei 2013


 

Gisteren hebben de puppy's voor het eerst puppypap gehad, ze maakten er een enorme

chaos van maar vonden het allemaal heel erg lekker. Vandaag hadden ze allemaal

wat meer door wat de bedoeling was en aten ze allemaal keurig hun bakje leeg.(Nou ja, keurig!)

 

11 Mei 2013


 


 


Beste mensen,

We hebben problemen met het aanvragen van de stambomen in Frankrijk. Het dekbericht kregen we namelijk retour met de mededeling dat we bij onze eigen Raad van Beheer moeten zijn, maar de Raad van Beheer wil ons niet helpen omdat ze niet in Nederland erkend zijn en hun er dus niets mee te maken hebben.

We hebben hierover de FCI en de SCC gemaild en gebeld, maar op de mails krijgen we geen reacties en als we bellen is degene die er over gaat er niet, ook zijn wij de Franse taal niet machtig en is de communicatie dus moeizaam.

We hebben de Franse Usuge Club gevraagd of die ons kon helpen maar ook daar geen reactie tot nu toe. De eigenaar van Vortex heeft wel gesproken met de voorzitter maar die kon er ook niet echt wijs uit worden.

Zoals wij de regelementen lezen( zie onderstaand) is het wel mogelijk en dus is er vandaag weer een aangetekende brief richting de SCC gegaan met de vraag of ze nog een keer naar onze situatie willen kijken. We houden de moed erin en blijven proberen het toch voor elkaar te krijgen maar moeten wel onder ogen zien dat we misschien geen stambomen bij onze puppy's kunnen krijgen. Wij willen hier open en eerlijk in zijn en wij hopen dat de toekomstige eigenaren hier geen problemen mee zullen hebben.

Aangezien dit het eerste nestje van de EdStU in Nederland is, is er niemand die hiermee ervaring heeft en zijn wij dus de eersten die tegen dit probleem aanlopen.

Wij willen dus nog even benadrukken dat dit ook voor ons een flinke tegenvaller is maar zoals gezegd, we geven nog niet op!!

 

Als je kijkt op de FCI site- regulations- international breeding rules- bij nummer 18 staat:

STUD BOOK REGISTRATION OF A LITTER

17. In the absence of other agreements, the new owner of a pregnant bitch automatically

becomes the breeder of the expected litter.

18. Each dog bred in and registered with a FCI member country or contract partner is to be

provided with permanent and falsification-proof identification; this identification is to

appear on its pedigree. If parenthood testing is performed, international standard

markers should be used and the results should be available in the national canine

organization registry. The identification of the dog (chip or tattoo) must be certified if

DNA is collected.

A litter is registered with the stud book of the country where the owner of the bitch has

his/her legal residence. The litter will bear his/her kennel name. Should the owner of

the kennel name move to another FCI member country for a (un)determined period, it is

up to him/her to transfer his/her kennel name in due time before the litter is born.

He/she has to apply for the transfer to the new national canine organization and this

organization has to inform, then, the FCI. Further to this transfer, the owner of the

kennel name is allowed to breed exclusively in the country where he/she transferred

his/her kennel name.

Exceptions are granted in cases where the breeder of dogs resides in a country which

does not have an FCI recognised stud book. This breeder may register the litter in a

country which keeps a stud book recognised by the FCI.

Breeders must apply for registration of every pure-bred litter of puppies. All litters are

to be fully registered at the same time; this includes all puppies reared to the date of

application for registration.

Pedigrees, which are in fact birth certificates, must be issued for correct parentage only.

Normally, a female is to be mated by only one male for the same litter. In cases of

deviations, the kennel clubs are obliged, at the breeder’s costs, to have the parentage

proved by DNA testing.

 

 

9 Mei 2013


  

De puppy's worden steeds leuker, ze hebben nu allemaal de oogjes open en af en toe scharrelen ze al een beetje rond. Ook beginnen ze steeds meer lawaai te krijgen. Op 5 Mei zijn ze allemaal

voor de eerste keer ontwormd.

Esprit gaat er steeds meer bij weg, maar voedt ze nog steeds heel goed.


Omdat ze een beetje mager begon te worden, zijn we haar (nog) meer gaan voeren. Ze kan het wel gebruiken. Vanaf zondag staan er aardig wat kraambezoekjes op het programma. De twee teefjes zijn al gereserveerd, er zijn nog een aantal reutjes vrij.

 

24 April 2013

 


 

Het gaat heel erg goed met alle puppy's en met Esprit. De puppy's groeien als kool en Esprit

zorgt goed voor ze. Esprit begint zich steeds meer te ontspannen en wil nu af en toe wel even mee voor een wandeling. Ook mag Asta zich steeds meer in de buurt van de werpkist begeven en dat was de eerste dagen uit ten boze.

Esprit eet met smaak alles wat we haar voorzetten en dat mag ook wel want ze heeft een hoop mondjes te voeden.

 

 

 

21 April 2013

 

Esprit is bevallen!!!!!! Vijf reutjes en twee teefjes

 

 

 

Het was best een zenuwslopende dag gisteren, voor zowel Esprit als voor ons maar gisterenavond is Esprit bevallen van zeven prachtige gezonde puppy's. Vijf reuen en twee teefjes. De vijf reutjes kwamen als eerste en we kregen de twee teefjes als cadeautjes na..


Het is een prachtig gezicht en Esprit doet het fantastisch.

De steun van de dierenartsen van Van Waard tot Klif te Koudum was ook heel fijn, ze is vanmorgen nog even nagekeken en alles gaat goed.

 

 

 

11 April 2013

 


 

Het gaat goed met Esprit, nog ongeveer tien dagen en haar buik groeit als kool. En wat doe je dan?

Zoveel mogelijk uitrusten want straks krijgt ze het nog druk genoeg....

 

 
6 April 2013

 


 

De werpkist is klaar, gemaakt door Pieter. Hij is een beetje groot uitgevallen voor Esprit maar dat komt omdat we hem ook willen gebruiken voor Asta. Dus Esprit heeft de ruimte..

De zijkant kunnen we naar beneden klappen zodat we beter zicht hebben in de kist als de puppy's nog klein zijn.

 
4 April 2013

Vandaag kregen we uit Duitsland Asta haar stamboom terug met daaraan toegevoegd een Anerkennung für das Ausland, dat betekent dat we haar nu officiëel Nederlandse kunnen maken. Morgen maar gauw naar de Raad van Beheer sturen.. en dan natuurlijk even €75,- betalen.En daarna komen ze haar controleren(het chipnummer) en als alles goed is krijgen we een prachtige Nederlandse stamboom en kunnen we deel gaan nemen aan de jachthondenproeven in Nederland.

 

 

14 Maart 2013

 

Esprit is drachtig!!!

Spannende dag vandaag, vanmiddag om half twee hadden we een afspraak bij de dierenarts te Koudum om vast te laten stellen of Esprit drachtig is.

En op de scan waren duidelijk meerdere

zwarte vlekjes te zien, dus Esprit is drachtig !!!! Wij zijn zeer blij met dit goede nieuws. De vlekjes waren nog heel klein en we konden ook nog niet zien hoe groot het nest zal worden maar in ieder geval is onze reis naar Frankrijk niet voor niets geweest...

 


 

 

 

19 Februari 2013 

Esprit is gedekt door Vortex.

Twee weken geleden werd Esprit eindelijk loops, daar zaten we al een hele poos op te wachten.Na 8 dagen hebben we de eerste progesterontest gedaan en twee dagen later weer opnieuw. De dierenarts verwachtte de eisprong binnen vierentwintig uur dus zijn we op vrijdag 15 Februari richting Haselbourg te Frankrijk gereden om kennis te maken met Vortex en zijn eigenaren. Daar werden we uiterst gastvrij ontvangen en Esprit en Vortex vonden elkaar vanaf de eerste seconden erg leuk, een dekking bleef dan ook niet lang uit. Ook de volgende dag was het binnen een kwartier raak.We zijn de hele middag in Haselbourg gebleven, lekker gegeten, erg gezellig. Zondag zijn we weer terug naar Nederland gereden omdat we allebei op maandag weer aan het werk moesten. Esprit heeft zich de heen en terugreis(625 km) voorbeeldig gedragen.

Of de dekking gelukt is,is nog even afwachten. Over een paar weken gaan we terug naar de dierenarts om te kijken of ze drachtig is...

 

 

 

4 Februari 2013

 

Vorige week werd ik gebeld door een mevrouw die interesse heeft in een EdStU maar twijfelt omdat ze heel graag de KNJV proeven wil lopen met haar hond en ze begrepen heeft dat dat niet mogelijk is omdat de EdStU nog niet door de FCI erkend is en daarom ook niet in Nederland. Ze had ook gebeld met de FCI en die hadden haar verteld dat die erkenning nog helemaal niet aangevraagd was door Frankrijk ??? Terwijl wij altijd hebben gedacht dat dit al lang gebeurd was. Naar aanleiding van dit telefoongesprek hebben wij nogmaals een email gestuurd naar de voorzitter van de Club de l’Epagneul de Saint-Usuge te Frankrijk en deze keer kregen we vrij snel antwoord en het was kort maar krachtig:

 

Hello Pieter and Esther

Thank you for your mail

Now we are working to the recognition of the épagneul de Saint-Usuge on the FCI . I think it happen in the year 2013.

Yours sincerely

Bernard DESORMEAUX – President.

 

Wij gaan er nu dus toch maar van uit dat Frankrijk de erkenning heeft aangevraagd en wat zou het geweldig zijn als de EdStU in 2013 door de FCI officieel erkend word. De weg staat dan ook open voor Nederland.

Wordt vervolgd........

 

 

26 Januari 2013

 

Beste eigenaren/liefhebbers van de EdStU,

 

Via Sven-Erik Zandvoort kreeg ik onderstaande mail doorgestuurd van de NCEF(Nederlandse Club de Epagneul de Francais).  Zoals u kunt lezen in de mail willen ze proberen een samenwerkingsverband te creëren tussen de verschillende verenigingen en andere liefhebbers van de Epagneul om de belangen van de Franse staande hond beter te dienen.

Pieter en ik zijn van mening dat dat voor ons, en daarmee bedoel ik de EdStU in Nederand, zeker heel interessant kan zijn. Het uitwisselen van informatie en activiteiten zou zeker zeer welkom zijn omdat de EdStU  nog maar zo kort in Nederland is en wij ook nog geen officiële vereniging hebben. Ook omdat de EdStU nog niet Europees(en dus ook niet in Nederland) erkend is, mogen we o.a  niet mee doen aan de KNJV proeven. Ik hoop bijvoorbeeld dat de NCEF ons ook meer kan vertellen hoe we die erkenning kunnen bevorderen bij de FCI. Tenslotte bestaat de NCEF al heel wat langer en heeft die die weg al bewandeld.

Omdat ik jullie maar even zie als "leden"van de EdStU wil ik jullie vragen om jullie mening en reactie zodat ik de NCEF volgende week namens ons allemaal een antwoord kan geven.

Met vriendelijke groeten,

Esther en Pieter Stobbe

Kennel Ut de grutte Warnser.

 

 

 

 

NCEF  ALLIANTIE

 

Beste vrienden,                                                                          23 januari 2013

 

 

Graag neem ik het initiatief om het contact tussen vrienden en verenigingen van Epagneuls in Nederland te leggen en uit te bouwen.

Namens de Nederlandse Club de Epagneul Français die al sinds 1977 als Veldwerkwedstrijd Organiserende Vereniging onderneem ik actie om de belangen van de Franse staande honden te dienen. Meer in het bijzonder ook om de belangen van alle staande honden te dienen en de rol van de Franse staande honden daarin te benadrukken.

 

De NCEF is een kleine vereniging met ongeveer 100 leden waarvan er slechts enkelen actief aan wedstrijden en praktische jacht deelnemen. Het bestuur heeft zich als doel gesteld om dat aantal te doen toenemen.

 

Eén van de mogelijkheden om dat doel te bereiken is het aangaan van een alliantie met de andere verenigingen die de belangen van een Franse staande hond en dan bij voorkeur een Epagneul vertegenwoordigen.

Organisatie van en deelname aan gezamenlijke activiteiten kan een eventueel gevolg zijn. Delen en uitwisselen van informatie en kennis is ook een mogelijkheid.

Bovendien kan het borgen van de belangen van rassen die (nog) geen rasvereniging hebben en zeker geen VWOV status hebben van belang zijn.

 

Wij zijn ons bewust van de status en de omvang van verenigingen zoals de Epagneul Breton Club Nederland en de Nederlandse Korthals Griffon Club. Het initiatief is in eerste aanleg niet op deze sterke rasvertegenwoordigers gericht. Om na te gaan of het initiatief om tot een alliantie van de Franse staande honden te komen wordt u in dit stadium zeker betrokken. Uw reactie wordt dan ook zeker op prijs gesteld.

 

Wij zijn ons ook bewust dat het hier geen uniek of eerder genomen initiatief betreft. De situatie van de staande hond in het algemeen en de ontwikkelingen op wedstrijdniveau nopen ons echter om het toch tijd te vinden de koppen eens bij elkaar te steken. Andere impulsen zoals de Winde’s prijs die de CJP onlangs tijdens de Nimrod 2012 gaf aan de all round jachthond sterken ons in deze gedachte.

 

Dit schrijven is een eerste aanzet om te verkennen welke mogelijkheden er zijn en of er voldoende interesse is om het initiatief verder uit te werken.

 

Wilt u het idee eens aan de orde stellen in uw verenigingsoverleg en ons berichten hoe de reactie in het algemeen luidt. Daarvoor bij voorbaat dank.

 

Met kynologische groet

 

NCEF

Ad Baijens

ambassadeur gebruikshonden

la-cabane@hetnet.nl

 

www.ncef.nl

 

13 Januari 2013

 

Het is even stil geweest maar er is dan ook even weinig te melden. Na een ongelukkige val half december in de achtertuin ben ik(Esther) een paar weken uit de running geweest met een gekneusde elleboog. Gelukkig knapt het nu wel snel weer op, en kan ik weer lekker met de honden wandelen.

Verder lijkt het of de natuur een loopje met ons neemt.... Esprit was de vorige keren keurig om de zes maanden loops maar deze keer laat ze ons er lekker lang op wachten en wachten duurt lang...

Soms vragen we ons zelfs vertwijfeld af, of we het misschien gemist hebben..

Nee hoor, geduld is een schone zaak dus wachten we het verder gewoon rustig af.


kijk naar het:

Laatste Nieuws

28 oktober 2018

Op 1 Oktober 2014 is de NVESU opgericht. Kijk voor het laatste  nieuws op:

www.nvesu.nl of www.facebook.com/NVESU2014