Nieuws 2015

Laatste Nieuws

;

15 November 2015

En wat doe je met zulk weer???!!

Juist, nat zijn we toch al....


10 November 2015

Lucille 21 weken oud.

Op dit moment is tuinieren haar grootste hobby, zijn wij iets minder blij mee.....1 November 2015

Pffff, het begint nu toch wel spannend te worden... Het is nu al 1november, zou Esprit binnenkort loops worden of stelt ze ons geduld nog langer op de proef??? De laatste keer dat ze loops was, was in Januari, en toen zat er 11 maanden tussen....

We kunnen er nog steeds niks van zeggen.

Ipsy is er in ieder geval klaar voor, in Dordrecht vallen alle teefjes als een blok voor deze knappe jongen!!!


24 Oktober 2015

Arme Esprit, zit je de hele dag opgescheept met zo'n overactieve wildebras terwijl Asta mee mag op hazen jacht...

2 Oktober 2015

Zo leuk om te zien hoe een puppy de wereld ontdekt,

Lucille ziet een kruisspin!!

26 September 2015

Mogen wij jullie voorstellen, ons nieuwe huisgenootje en speelkameraadje:

Lucille Du Sentier de la Capucinière,

geboren op 13 Juni 2015 in Montceau les Mines te Frankrijk.

Een heerlijke, ondeugende, zeer energieke Epagneul de Saint Usuge,

ze hoort er al helemaal bij.
7 Juni 2015

Usuge-Treffen te Schiffweiler, Duitsland


Afgelopen zaterdag zijn we met Esprit afgereisd naar Schiffweiler om daar een groot aantal medeliefhebbers van de EdStU te ontmoeten. Het was een hele gezellige en leerzame dag. De Franse club was ook aanwezig en heeft alle aanwezige honden beoordeeld op de uiterlijke kenmerken van het ras, daar hebben we weer veel van geleerd. Esprit kreeg een goede beoordeling, ze is alleen een beetje klein. Maar dat wisten we wel..We kregen ook een hele mooie demonstratie over hoe de EdStU ingezet wordt als reddingshond en als afsluiting een korte cursus EHBO bij honden. In het Duits weliswaar maar zeer goed te volgen. De dag verliep heel relaxed, was goed verzorgd en onze dank gaat dan ook uit naar de Duitse organisatoren, vielen dank!!29 Mei 2015


Nog een weekje en dan gaan we met Esprit naar Duitsland. Op 6 Juni a.s word te Schiffweiler een Usuge-Treffen georganiseerd door onze Duitse vrienden. Ook zullen er een aantal leden van de Franse club aanwezig zijn. Wij kijken er erg naar uit om iedereen te ontmoeten en uiteraard om zoveel EdStU's bij elkaar te zien.

Robert v/d Heeft en Maybel de Bruin gaan er met hun EdStU's Elly en Ibbe ook heen. Het belooft een heel gezellig weekend te worden.


klik op afbeelding voor een vergroting

23 April 2015


Wij zijn zeer verheugd met het feit dat wij de kans hebben gekregen om ons geweldige ras te mogen promoten in het mooie tijdschrift

'De Jachthond'.


Het is een prachtig artikel geworden waarin je een goed beeld krijgt van de Epagneul de Saint-Usuge, met o.a een stukje geschiedenis,

de raskenmerken, de oprichting van de NVESU en twee praktijk interviews.En uiteraard hele mooie foto's.

Bent u nieuwsgierig geworden?

Kijk op www.dejachthond.nl om te kijken waar u het blad kunt kopen/bestellen.


Nederlandse Vereniging Epagneul de Saint-Usuge

Usuge Treffen 2015

14 Januari 2015


Statusupdate van de NVESU:


11 Nederlandse leden, één Belgisch lid en één Zwitsers lid brengen 13 EdStu's samen. Een goed resultaat in drie en een halve maand.


Drie januari heeft onze eerste nieuwsbrief het daglicht gezien.


In maart verwachten wij ons eerste evenement te organiseren.


In Nederland hebben wij in de verenigingen NVEBPP en NCEF goede vrienden gevonden, met wie wij kennis, ervaring en evenementen gaan delen.


In het buitenland krijgen de eerste contacten met Franse en Duitse rasverenigingen vorm, samen staan we nog sterker in het informeren over en het behoudt van ons ras!


Maar we zijn er nog niet!


Ons 'cluppie' mag en gaat zeker nog groeien, daarnaast zijn we op zoek naar mensen die ons willen helpen bij de organisatie van evenementen, totstandkoming van de website, versterking van het bestuur...iedere steun is welkom.


Stuur een mail naar nvesu@outlook.nl en meld je aan als lid en/of steun ons met de organisatie of als donateur!

22 Maart 2015

Terwijl mama met Esprit weg is, wordt Asta thuis verwend.

18 Maart 2015

Is het niet geweldig!!!

Dankzij de inzet van Charles Magny en J.P Duverne, voorzitter van de Cl Epagneul de Saint-Usuge hebben we een nieuwe stamboom voor Esprit. En deze keer staat het erop dat we met haar naar de confirmation zijn geweest (cotation 1) . Daar zijn we een paar jaar geleden naar toe geweest maar we hebben de stamboom nooit laten veranderen omdat we dachten dat dit niet nodig was.


10 Maart 2015

Is ze niet prachtig?? Wat een mooie dame is het toch geworden!!


Ingel Út de grutte Warnser3 Maart 2015

Nederlandse Vereniging Epagneul de Saint-Usuge


Trots als een pauw zijn we... www.nvesu.nl is online!De site is nog volop in ontwikkeling. Aanvullende informatie en of beeldmateriaal is uiterst welkom. Kijk dus gerust rond en voeg ons toe tot je favorieten. Laat ons weten wat je van onze clubsite vindt; via het online contact formulier of met een e-mail naar info@nvesu.nl.


Vergeet ook niet ons eerste evenement - de voorjaarswandeling op zondag 22 maart - en meld je online aan via onze website of met een e-mail naar evenementen@nvesu.nl. Dit kan nog tot 15 Maart.


Veel leesplezier
2 Maart 2015


Teleurstellend nieuws!!

Op maandag 16 Februari zijn we 's middags met Esprit naar de dierenarts geweest voor een echo maar tot onze grote teleurstelling was er op de echo niets te zien en dus konden we niets anders dan constateren dat Esprit niet drachtig is. In de weken erna bleef de twijfel overheersen, is ze nu wel of niet drachtig of is ze een beetje schijndrachtig??

Vandaar dat we vandaag toch nog een keer terug naar de dierenarts gegaan, deze keer voor een rontgenfoto. Maar weer was er niets te zien en dus is alle twijfel weggenomen, Esprit is niet drachtig....

Natuurlijk zijn wij erg teleurgesteld maar we geven de moed natuurlijk niet op, Esprit is nog jong dus wachten we rustig de volgende loopsheid af en proberen het dan opnieuw met Ipsy.1 Februari 2015

Voorjaarswandeling "MAART ROERT ZIJN STAART"


Voor de leden van de NVESU, geïnteresseerden in de NVESU en onze vrienden van de NVEBPP en de NCEF organiseren wij een gezellige “maart roert zijn staart” wandeling op


Zondag 22 maart 2015


Op de parkeerplaats van Paviljoen De Viersprong in Dordrecht verzamelen we vanaf 10:30 en om 11 uur starten we een leuke wandeling van ongeveer 1,5 uur in het afwisselende landschap van de Biesbosch.


Adres:

Paviljoen De Driesprong,

Noorder Elsweg 6a,

3329 KH te Dordrecht


Vanaf de parkeerplaats vertrekken we dus uiterlijk om 11 uur richting bos.


Op deze parkeerplaats en het eerste stuk van de wandeling moeten de honden nog aangelijnd zijn, maar na 10 minuten wandelen (langs een speelbos voor kinderen) mogen de honden bijna overal los lopen.


Wij adviseren u om goede wandelschoenen aan te doen want het kan op sommige paden behoorlijk drassig zijn.


Halverwege de wandeling zorgen wij voor een lunch in de buitenlucht. Wij vragen een bijdrage van 3 euro per persoon voor allen die geen lid zijn van de NVESU. Gelieve dit bedrag ter plaatse te betalen aan één van onze organisatoren: Myrna en Edward.


Wilt u na afloop nog napraten onder het genot van een drankje? Dan kan dit op eigen gelegenheid in het Paviljoen, maar zonder hond.


U kunt zich eenvoudig aanmelden voor deze wandeling door uiterlijk 15 maart een e-mail met uw naam en het aantal personen en honden dat u naar de wandeling meeneemt te sturen naar nvesu@outlook.com. Vermeld “voorjaarswandeling” in de titel.


Wij hopen op een grote opkomst op onze eerste eigen evenement!


Tot zondag 22 maart!


Nederlandse Vereniging Epagneul de Saint-Usuge25 Januari 2015


Afgelopen weekend is Esprit een paar dagen te logeren geweest bij Ipsy de la Riviere du Nant in Dordrecht. Ze hebben samen een heerlijk weekendje gehad ( met dank aan Edward en Myrna Seepers) en op zondag 18 Januari is Esprit gedekt door Ipsy. Nu is het afwachten..., over drie weken kunnen we een echo maken en weten we zeker of Esprit drachtig is.

Ennn... als alles goed gaat, verwachten we het tweede nestje van Eprit rond 22 Maart 2015.
kijk naar het:

Laatste Nieuws

28 oktober 2018

Op 1 Oktober 2014 is de NVESU opgericht. Kijk voor het laatste  nieuws op:

www.nvesu.nl of www.facebook.com/NVESU2014