I-nest Esprit

      Geboortedatum 20 April 2013

               Esprit haar eerste nest

                                                           het I-nest

Op 15 Februari 2013 is Esprit gedekt door Vortex. De eigenaren van Vortex wonen in Haselbourg te Frankrijk. Vortex hebben wij gevonden via de Franse club de Epagneul de Saint Usuge, die wij gevraagd hadden of zij een geschikte reu voor Esprit wisten. We kregen van de Franse club dan ook een positief fokadvies voor Vortex x Esprit.

Vortex is een reu van 2005 met een HD-A beoordeling, een erg mooie en zeer vriendelijke reu van 51 cm hoog.Toen Esprit bijna vier weken zwanger was hebben we bij de dierenarts een echo laten maken om de dracht vast te laten stellen en op het beeldscherm waren ongeveer 5 stipjes te zien. We hebben toen onmiddelijk het dekbericht naar Frankrijk gestuurd.


Op 20 april 2013 is Esprit bevallen van zeven

prachtige puppy's, vijf reutjes en twee teefjes.

Esprit was een zeer goede moeder en de pups

groeiden dan ook zeer voorspoedig.

Met acht weken is de eerste pup naar een nieuwe

eigenaar gegaan en de laatste is met 15 weken

vertrokken. Wij kijken met enorm veel plezier

terug op die 15 weken, wat een genot om de pups

te zien uitgroeien tot mooie EdStU's.

Na het sturen van vele emails en het hebben van veel geduld is het ons gelukt om via de Franse SCC voor alle pups een export-pedigree te krijgen. Een gegeven waar we erg trots op zijn. Het eerste officiele nest van de Epagneul de Saint Usuge was een feit.


Op 25 Mei 2014 hebben we een terugkomdag gehouden om te kunnen zien hoe alle pups waren uitgegroeid tot prachtige EdStU's. Er waren vijf pups aanwezig, twee waren helaas verhinderd. Het was fantastisch om alle honden bij elkaar te zien en om de ervaringen van alle eigenaren te horen en te delen.

Voor meer foto's: zie fotogalerij puppy's